Beleven, beleving, belevenis; daar draait het momenteel om in de hotellerie, waar de concurrentiestrijd hevig is. Gasten kiezen voor een hotel op basis van die ene foto op een boekingssite; die moet dus onderscheidend zijn. Eigenheid is een duidelijke trend, gasten willen verrast worden, het verblijf moet een belevenis zijn.

De verwachting is dat de vraag de komende jaren groeit, de hotelier van vandaag moet hierop zien in te spelen. De reizende 65-plusser is een belangrijke doelgroep die zeer gevarieerd is en hoge eisen stelt. Ook de verandering in levensstijl door technologie is een ontwikkeling. Mobile first; de hotellobby’s worden multifunctionele ruimtes met een daarbij passende stijl. Blom Interieurs is sterk in het creëren van de juiste sfeer en beleving, naadloos aansluitend bij het niveau en de uitstraling van uw hotel. Neem een voorsprong door de gast te blijven verrassen.

Project: Apollo Hotel Groningen
Groningen is een stad met lef, dat uit zich in de architectuur. Het oog van de treinreiziger valt onmiddellijk op het papier-maché plafond van de stationshal en vervolgens op het gewaagde ontwerp van het Groninger Museum. De automobilist ziet bij binnenkomst links het markante Gasunie-gebouw en rechts het opvallende La Liberté. In deze hoogbouw van de beroemde Franse architect Dominique Perrault (bibliotheek van Parijs) is het Apollo Hotel Groningen gevestigd.

Raw, Fun, Urban en Vintage
Het motto van dit hotel luidt: slapen is reizen naar de wereld van je dromen. Blom Interieurs heeft een vertaling daarvan gemaakt in een interieurontwerp dat past bij de huidige tijdsgeest en dat aansprekend is voor een brede doelgroep die verblijft in een dynamische stad. Het eigenzinnig team van ontwerpers en stylistes ontwikkelde in nauwe samenwerking met het Apollo Hotel een totaalconcept met de kernwoorden Raw, Fun, Urban en Vintage Deze sfeer ademen hotelkamers en appartementen, vergaderzalen en het restaurant Chef ’s! Food & Drinks nu uit.

Wie is Blom Interieurs?
Blom Interieurs is een no-nonsense familiebedrijf dat nationaal en internationaal opereert. We ontwerpen en verzorgen projectinrichtingen in de hotellerie, short stay, recreatie, studentenhuisvesting en zorg. Onze vindingrijke ontwerpers leven zich in in de natuurlijke omgeving van een project, en komen met unieke en kwalitatief hoogstaande oplossingen die lef tonen, uiteraard rekening houdend met de unique selling points van een project én het beschikbare budget. Een eigen logistiek team zorgt voor de complete inrichting en turn-key oplevering.

Inspirerend bezoek?
Onze recente projecten staan op de web- site; daar kunt u ook vast sneupen in de uitgebreide collectie. Deze staat in onze grote showroom in Sneek; in 2019 opent een showroom in Oostenrijk. U bent welkom om sfeer te komen proeven; neem contact op voor een afspraak.

Robin Schoenmakers,
General Manager Apollo Hotel Groningen

Wat kenmerkt de aanpak van Blom Interieurs?
“De betrokkenheid van een ieder bij dit project. Allemaal even benaderbaar en gebrand op een succesvol verloop. Ondanks de grootte van het project, hebben ze zich flexibel getoond in meerdere facetten, wat voor mij als ondernemer zeer belangrijk is. De aanbesteding van een tweede project is eenvoudig verlopen. Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt, en zij zijn ermee aan de slag gegaan. Kenmerkend: een eerste versie van de plannen heeft mijn bureau nooit gehaald omdat men dit onvoldoende vond. Er werd een tweede plan ontworpen en dat was direct een schot in de roos; daar hebben wij niks meer aan veranderd.”

Hoe is de samenwerking met Blom Interieurs verlopen?
“De samenwerking is open en eerlijk. Wat ik prettig vind, is dat de mensen van Blom zeer hoge eisen stellen aan de kwaliteit van de materialen en hun service. Wanneer iets niet goed is, winden ze er geen doekjes om, en lossen ze het probleem op. Daarnaast denken ze continu mee, ook buiten hun specialisme.”

Hoe is het resultaat ontvangen?
“Wij krijgen, ruim drie jaar na de opening van ons hotel, nog altijd complimenten over ons interieur. Dit geeft aan dat het, ondanks dat het ‘iets anders’ is, in de smaak valt. Een positief punt is dat alles in zeer goede conditie blijft. Er is bijna geen slijtage te ontdekken, on- danks het intensieve gebruik. Ons laatste project met Blom, het inrichten van een luchtbrug tussen onze twee hoteltorens, werd al tijdens het inrichten gefoto- grafeerd door gasten. Het is weer anders, met lef, maar het wordt gewaardeerd door iedereen.”

Opdrachtgever: Apollo Hotel Groningen
Projectinrichter: Blom Interieurs
Ruimtes: hotelkamers, appartementen, vergaderzalen, restaurant, lobby

 

Blom Interieurs

Zeilmakerstraat 4

8601WT Sneek

T. 0515-334100

M. info@blominterieurs.nl

blominterieurs.nl