RIGO Verffabriek is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1938 verf, olie en lak producten maakt. Vanaf het allereerste begin doen ze dat in IJmuiden. Een stoere havenplaats met strand en schepen, duinen en industrie, en een karakter van aanpakken en zeggen wat je te zeggen hebt. Ze streven er naar dat zo vooruitstrevend en oprecht mogelijk te doen. Daardoor zijn de RIGO producten innovatief en gebruiken ze zoveel mogelijk herwinbare grondstoffen. Dit resulteert in de inmiddels vermaarde SKYLT-technologie (onzichtbare lak), ROYL oplosmiddelvrije oliën, STEP watergedragen lakken, EKODUR professionele schildersverf, en bijvoorbeeld TOPLIN lijnolie standverf. En dat is slechts een kleine greep uit het aanbod. Het maken van verf is bij RIGO Verffabriek echt mensenwerk. En daar zijn ze trots op. Daarom zeggen zij: “RIGO Verffabriek is een platform voor en door vakmensen. Samen realiseren we de mooiste producten. Samen maken we Meesterwerk.”

Goed beschermd, maar oogt als onbehandeld
SKYLT is inmiddels 15 jaar ongeëvenaard op het gebied van onzichtbare bescherming, van zowel parketvloeren als allerhande interieurbetimmeringen en meubels. RIGO Verffabriek heeft een ruime ervaring aan toepassingen van SKYLT op hout, kurk en minerale ondergronden. De meest fascinerende en unieke eigenschap van SKYLT is dat het zelfs bij drie lagen volledig onzichtbaar blijft. En omdat SKYLT ontwikkeld is als een 2-componenten parketlak is het uitermate slijtvast en bestand tegen intensief gebruik.

Het toepassen van onbehandeld hout in het interieur is mogelijk dankzij SKYLT. Met de onzichtbare afwerking is het interieur beschermd, maar blijft het hout op het oog oorspronkelijk, zelfs zonder verkleuring van het hout. Mede dankzij de zijdezachte aanraking van SKYLT voelt het hout ook aan als onbehandeld. Inmiddels is de SKYLT familie uitgebreid met een Overlakbare Kleurolie. De combinatie van deze kleurolie met SKYLT biedt de mogelijkheid het hout juist eerst aan te kleuren in een moderne wit- of grijstint, en vervolgens extra slijtvast en onzichtbaar te beschermen met SKYLT. De Overlakbare Kleurolie is direct overlakbaar, en heeft geen extra droogtijd nodig.

Vlotter dan ooit een oersterke olievloer
De meester oliemakers van RIGO Verffabriek maakten de vloeroliën van ROYL op basis van 100% plantaardige olie en zo sterk dat één behandeling volstaat. Echt makkelijk te verwerken en te verkrijgen in een veelheid aan moderne wit-, zwart- en grijstinten. Ze dringen diep IN de poriën van het hout door en beschermen de
vloer langdurig van binnenuit tegen water en vuil. Dus eenvoudig aan te brengen en makkelijk schoon te houden. Een met ROYL afgewerkte vloer presteert zelfs bij heel intensief gebruik perfect.

Dankzij de toevoeging van de 2e component is ROYL OIL-2K de snelst drogende olie in de markt. Al na 24 uur volledig belastbaar en bestendig en dus uitstekend toepasbaar in projecten en kun je dus 24 uur na aanbrengen je vloer direct weer in gebruik nemen. Een vloer behandeld met ROYL is bovendien heel sterk. De olie zit IN het hout, impregneert, voedt en beschermt het hout van binnenuit. De bescherming is daarom slijtvast en water en vuil bestendig. ROYL maakt de vloer uiterst geschikt voor intensief gebruik. Het onderhoud van de vloer is daarna ook zeer eenvoudig, een regelmatige dweilbeurt met ROYL Milde Reiniger volstaat.Geïnteresseerd in een toepassing van SKYLT of ROYL in je restaurant of hotel? Informeer gerust naar de mogelijkheden en naar een vakman of -vrouw bij jou in de buurt.

Rigo Verffabriek
Dokweg 40

1976 CA IJmuiden
0255 54 84 48
Skylt@rigoverffabriek.nl
www.rigoverffabriek.nl